Rostskydd

Falkenberg var först i Sverige med att installera en helt ny och noga utvecklad anläggning för att kunna erbjuda dig och din bil det bästa skyddet på marknaden.

Vi är i dag 50 stationer i Sverige. Och vi blir fler.

Intresset för bilrostskydd har ökat under de senaste åren. Vår verksamhet syftar till att förebygga rostskador. Bilrost är en kostsam företeelse för bilägare här uppe i Norden. Vårt vägklimat är tufft. Salt och fuktighet är de två förutsättningar som rosten trivs med. Och dem har vi gott om här i Sverige.

Bilrosten kostar 9 miljarder kronor årligen.

Vi kan minska den kostnaden effektivt genom att tidigt behandla din bil. Det har hänt mycket inom bilrostskydd de senaste åren: varmvaxbehandling, ny testutrustning och uppdaterade individuella behandlingsscheman, bl a.
Och det är vi – Dinitrol Center – som leder utvecklingen.

Dinitrol

Rostskyddsbehandling

En rostskyddsbehandling borde vara en självklarhet på varje bil för att bevara bilens värde och upprätthålla krocksäkerheten. Klimatet i våra nordiska länder ställer höga krav på bilens rostskydd och det är stor variation på vilket skydd olika bilmärken har. I princip alla bilmärken behöver en kompletterande rostskyddsbehandling förr eller senare. Garantierna som biltillverkarna lämnar är oftast inte mycket värda när rosten väl kommer.

Vid en underredsbehandling rengörs och skyddas de mest utsatta delarna på bilen. Varje bilmärke har sina svagheter och det är då viktigt att just dessa skyddas. Vi har sprutschema på alla bilmodeller och följer detta från punkt efter punkt för att resultatet ska bli ett optimalt skydd.
De delar som rostskyddas är till exempel bottenplatta, hjulhus, hålrum i dörrar och balkar.

Kom gärna in till oss och rosttesta din bil!

Se hur bra rostskydd din bil har genom att gå in på Vi Bilägares sida för rosttest här!